Tipchenitza Nature.jpg
TIPCHENITZAWINERY_edited.png

Винарна Типченица е малка новоизградена винарна, която се намира в живописното село Типченица – в хълмистия Северозапад на България.

 

Винарната е специализирана в производството на разнообразни бутикови серии от висококачествени вина. Умереният климат и спецификите на тероара в Типченица помагат да се създадат елегантни вина, известни с най-свежия плодов аромат в региона.

 

Гроздето се отглежда по биологичен начин в собствeни лозя, които са засадени на хълмовете над селото – само на няколко километра от избата.

Серии вина

Vratitza - Logo patent.png
Tochka - Logo patent.png

В серията VRATITZA се произвеждат сортови вина от грозде, което се отглежда по биологичен начин в нашите собствени лозя. Тук ще намерите виното от уникалния местен сорт Врачански мискет, едно свежо и плодово-ароматно Шардоне, както и вино от характерния български сорт Рубин.

В серията TOCHKA се произвеждат вина от разнообразни сортове, които са подбрани от нашите технолози от специфични лозя из цяла България. В нея Ви предлагаме голямо разнообразие от сортови вина и купажи, като: Шардоне & Коломбар, Ризлинг, Розе (от Каберне Совиньон, Мерло или Рубин), Каберне Совиньон и Мерло.

Медали